A leggyakoribb halálok a szív- és érrendszeri betegség

A szív- és érrendszeri betegségekről beszélt a a Semmelweis Egyetem rektora.

A világon a leggyakoribb halálok valamilyen szív- és érrendszeri betegség - mondta a Semmelweis Egyetem rektora az M1 aktuális csatornán hétfőn. Merkely Béla hozzátette: Európában az emberek 40-50 százaléka valamilyen szív- és érrendszeri betegségben hal meg.

A halálokok között a szívkoszorúér-betegség áll az első helyen. Elmondta, szinte minden embernek vannak valamilyen felrakódások a koszorúerén. Fontos látni, hogy ezek mennyire veszélyesek. A megelőzés, a korai diagnózis, a rizikó meghatározása kiemelten fontos - emelte ki. A rektort azzal kapcsolatban kérdezték, hogy a szívelégtelenség megelőzésén dolgozik a Semmelweis Egyetem orvoscsoportja. Merkely Béla azt mondta: a szívgyógyászat szerencsés, mert az informatika és az orvostudomány is fejlődik.

 

Kifejtette: az egészségipar hatalmas piac, nincsenek országhatárok, 7 milliárd ember jelenti a piacot. Nemcsak az életüket szeretnék megmenteni, hanem egyúttal azt is elérni, hogy az egészségben eltöltött évek száma is nőjön - emelte ki a rektor.

Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a igenx.hu Facebook-oldalára, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et.