Jó, ha erre a 3 új tünetre is figyelünk

A szakemberek szerint 3 új tünetre kell figyelni a koronavírus járvánnyal kapcsolatban.

Az amerikai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (CDC) frissítette a koronavírus-fertőzés figyelmeztető tüneteinek listáját. Ez alapján a láz, a köhögés és a légszomj mellett az orrdugulás vagy orrfolyás, a hányiger vagy hányás, valamint a hasmenés is a COVID-19 általános panaszai közé tartozik - írta meg a MarketWatch.

 

 

Ezekre sem árt odafigyelni


Az elmúlt hónapokban egyébként számos tétellel bővült a koronavírus-fertőzés tüneteit felsoroló lista. Ezek közé tartozik:

  • a hidegrázás,
  • a fáradtság,
  • az izomfájdalmak,
  • a fejfájás,
  • a torokfájás,
  • valamint az ízérzékelés és a szaglás elvesztése.


A már ismert panaszok közül némelyik csak súlyos megbetegedés esetén jelentkezik. A figyelmeztető jelek a megfertőződéstől számított 2-14 napon belül jelennek meg. A CDC azonban hangsúlyozza, hogy a lista még valószínűleg nem teljes, ugyanis az új típusú koronavírusról még nagyon sok dolgot nem tudunk.

 

Furcsa esetek


Egyébként volt már rá példa, hogy egészen szokatlan tünetekről is beszámoltak egy-egy koronavírusos esettel kapcsolatban. Olasz betegeknél például bőrkiütés, a spanyol gyerekeknél pedig az úgynevezett COVID-lábujj is kialakult. Néhány fiatal, egyébként egészséges fertőzött súlyos stroke-ot kapott, Nick Corduro színész egyik lábát pedig amputálni kellett a koronavírus-fertőzés miatt kialakult véralvadási zavar miatt.

 

Forrás: HáziPatika

Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a igenx.hu Facebook-oldalára, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et.