Hozzávalók:
olaj
4 db 14 dkg-os tonhalszelet
½ teáskanál só
¼ teáskanál őrölt fekete bors
¾ csésze balzsamecet
1 evőkanál méz
2 gyöngyhagyma, keresztben felszeletelve
Elkészítés:
1) Egy nagy teflonserpenyőt kiolajozunk. A halszeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. A halszeleteket a serpenyőbe helyezzük és középerős lángon mindkét oldalukat 3-4 percig sütjük, majd levesszük az edényt a tűzről.
2) Egy külön kis serpenyőben közepes lángon összekeverjük a balzsamecetet és a mézet. Alacsony lángon felforraljuk, és addig főzzük, míg fele el nem párolog (kb. 10 perc). Gyakran keverjük.
3) A tonhalszeleteket kenjük meg a balzsamos keverékkel és szórjuk meg a gyöngyhagyma karikákkal.