Brokkolival töltött rántott tojás
Hozzávalók: 25 dkg brokkoli, 15 dkg reszelt sajt,9db tojás,só, bors, köménymag, csipet szódabikarbóna.


Panírozáshoz: 1 egész tojás , 2 evőkanál liszt,3 evőkanál zsemlemorzsa.

Köretnek : 1 bögre rizs,fél piros kaliforniai paprika, 1 evőkanál olaj, só, bors fél fej vöröshagyma.

Elkészítés: A nyolc tojást keményre főzzük ,majd hideg vízzel lehűtjük ,majd megpucoljuk.

Hosszában ketté vágjuk kivesszük a sárgáját és külön tesszük.

A brokkolit rózsára szedjük és köménymagos ,sós, borsos vízben megfőzzük egy csipet szódaporral. /mert így szép zöld marad a brokkoli.

Majd villával összetörjük és belekeverjük a reszelt trappista sajtot.

A sajtos brokkolival megtöltjük a tojásfehérjéket ,majd lisztbe, felvert tojásba és morzsába forgatjuk, forró bő olajban kisütjük arany színűre.

A köretnek a megmosott rizst forró olajon megfuttatjuk fehéresbarnásig majd felöntjük 2 bögre vízzel ízesítjük sóval ,borssal belerakjuk a kockára vágott kaliforniai paprikát és készre főzzük a rizst .Állni hagyjuk .


Tálalásnál felrakjuk a megfőtt megmaradt tojások sárgáját.

Adag: 4
Szakács: Szekeres Lajosné Klári
8 szavazat
<< Vissza a receptekhez