Sült bárányborda retekkel és burgonyával
HOZZÁVALÓK
1/4 kg apróra vágott vöröshagyma
2 evőkanál. fehér borecet
só és frissen őrölt fekete bors
5 evőkanál. olívaolaj
1 kg új burgonya
1 csomag retek, negyedekre vágva
8 szelet csontos báránykaraj
1/4 csomag .friss menta, apróra vágva
25 dkg morzsolt fetasajt

ELKÉSZÍTÉS
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Keverjük össze a hagymát és az ecetet egy tálban. Sózzuk, borsozzuk. 20 percig állni hagyjuk.
Egy peremes tepsit bekenünk 2 evőkanál olajjal. Adjuk hozzá a burgonyát, és ízesítsük sóval és borssal; vágott oldalával lefelé rendezzük el. 10 percig süssük. Tegyük a retket a serpenyőbe, és süssük, amíg a burgonya aranybarna nem sül és a retek meg nem puhul.
Melegítsünk fel 1 evőkanál olajat egy nagy serpenyőben közepesen magas lángon. A bárányt sóval és borssal ízesítjük. Süssük oldalanként 3-5 percig.
Adjunk hozzá mentát, fetát és a maradék 2 evőkanál olajat a hagymás keverékhez. Tálaljuk a bárányhúst zöldségekkel együtt.
Szakács: PALONTAI KATALIN
2 szavazat
<< Vissza a receptekhez