Alacsony szénhidráttartalmú citromtorta
HOZZÁVALÓK
25 dkg mandulaliszt
25 dkg kókuszliszt
4 tojás
25 dkg vaj
tetszés szerinti édesítőszer
1 csomag vaníliás cukor


Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra
Az összes hozzávalót keverjük össze egy tálban, és keverjük össze majd tegyük bele egy alacsony magasságú tortaformába. Megnyomkodjuk, majd egy villával a tetején lyukakat szúrunk.
10-15 percig süssük 220 fokon, amíg aranybarna nem lesz.
Hűtsük le teljesen.

TÚRÓKRÉM HOZZÁVALÓK
3 tojás és 2 tojássárgája
citromlé
citromhéj
édesítőszer
25 dkg vaj

Elkészítése
Egy hőálló tálban keverjük össze a tojást, a tojássárgáját, a citrom héját, a levét és az édesítőszert.
Habverővel keverjük össze. Töltsünk meg egy nagy edényt vízzel,
Melegítsük fel közepes lángon. Helyezzük fölé egy hőálló edényt. Folyamatosan kavargassuk 8-9 percig, amíg besűrűsödik.
Finom hálószűrőn átszűrjük, és hozzáadjuk a vajat. Hagyjuk szoba hőmérsékletűre hűlni, majd letakarva hűtsük le és kenjük be vele a tortát. Tetszésszerin díszítsük.
Szakács: MÁRFI ANITA
139 szavazat
<< Vissza a receptekhez