Időjárás

Egyre jobban melegedik a levegő hőmérséklete, kánikula lesz

 

Pénteken nem érkezik front hazánkba, így sok napsütésre számíthatunk, egyre jobban melegszik a levegő hőmérséklete. Csapadék nem valószínű. A szél élénk északkeleti lesz.

 

Hajnalban 16, 22 fok várható, míg hőmérséklet csúcsértéke napközben 28, 33 fok között alakul majd. Késő estére 21, 27 fokra hűl vissza a levegő hőmérséklete.

 

ORVOSMETEROLÓGIA

Pénteken nem érkezik front hazánkba, azonban továbbra sem nyugodhatnak meg az időjárásra érzékenyek. Egyre tovább növekszik a levegő hőmérséklete, amely fejfájást, migrént okozhat egyeseknél.

Fáradtak és bágyadtak lehetünk a nagy melegben, ez az esti alvásra is rányomhatja a bélyegét. Az emésztési panaszok is fokozódhatnak most.

A hő - és komfortérzet kellemetlen lehet a magas UV-sugárzás miatt, ezért használjon fényvédő krémeket! Kerülje a tűző napot, ha teheti, mert nagy a leégés és a napszúrás veszélye. Továbbá, ügyeljen az elegendő folyadék mennyiségére is! Igyon meg legalább 2-3 liter vizet a kiszáradás elkerülése végett!

A koronavírus ellen továbbra is védekezzen: mosson gyakran kezet, kerülje a zsúfolt területeket, illetve fokozottan ügyeljen a higiéniára!

 

KÖZLEKEDÉSMETEROLÓGIA

A közlekedés során befolyásoló tényező lehet az alacsony, vakító napsütés. Hordjon magánál napszemüveget, valamint vezessen óvatosan!