Időjárás

A mai napon országszerte számítani lehet napsütésre, keleten gomolyfelhők kialakulására, amik megzavarhatják a kellemes időjárást.

Nem mindenhol várható többórás napsütés. A nyugati tájakon erősen megnövekszik a felhőzet, és főleg délután szórványosan lehet eső, zápor. Az ÉNy-i szél megerősödik. Reggel 15, délután 26 fok körül alakul a hőmérséklet.

 

Orvosmeteorológia

 

Ma nem fogja fronthatás terhelni szervezetünket, de hidegfrontra jellemző tüneteket tapasztalhatnak az arra érzékenyek: vérnyomás-ingadozással, keringési problémákkal és a migrénnel küzdőket viselheti meg leginkább az idő. Emellett bágyadtabbnak, gyengének, fáradékonynak is érezhetjük magunkat a megszokottnál, valamint az ízületi panaszok is előjöhetnek. Próbáljunk minél több időt a szabadban tölteni amíg süt a nap, a napfény és a meleg jó hatással lesz szervezetünkre, javulni fog közérzetünk, ne feledkezzünk meg a megfelelő folyadékpótlásról sem a nagy melegben.
Ne feledkezzünk meg szervezetünk vitaminpótlásáról, fogyasszunk sok zöldséget és gyümölcsöt!

 

Közlekedésmeteorológia


A mai napon az nyugati területein lehetnek vizesek, csúszósak az utak az ott kialakuló záporok, zivatarok miatt. A heves lokális esőzések következtében átmenetileg jelentősen lecsökkenhet a látótávolság, valamint a megélénkülő, viharos szél csökkenti majd a járművek menetstabilitását, próbáljunk óvatosan vezetni. A napos tájakon tegyük fel napszemüvegjeinket vezetés közben, a szikrázó napsütés ronthatja látási viszonyainkat. Ügyeljünk arra, hogy gyermekeinket és házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon, legyünk elővigyázatosak.


Balesetmentes vezetést!

Kellemes napot kívánunk!