Panasza van, szeretne választ kapni kérdésére? Szörfözzön a kérdések és válaszok között!
Kérdezze kardiológusunkat!
Tegye fel kérdését

Tisztelt Doktornő!

A munkám miatt egész nap jövök-megyek, nem irodai munkát végzek (picit testesebb vagyok). Ez egyenlő azzal, mintha sportolnék? Vagy jó lenne tényleg sportolni valamit? Köszönöm válaszát

Dr. Rácz Ágnes
kardiológus szakorvos
Debreceni Egyetem Klinikai Központ
Kardiológiai és Szívsebészeti Klinika
Kérdezek
Nyilvános
Nem nyilvános

Életmód

Tisztelt Doktornő! A munkám miatt egész nap jövök-megyek, nem irodai munkát végzek (picit testesebb vagyok). Ez egyenlő azzal, mintha sportolnék? Vagy jó lenne tényleg sportolni valamit? Köszönöm válaszát

Kedves Kérdező!

Mindenképpen előnyben van az ülő munkát végző emberekkel szemben, azonban az aktívabb mindennapi élet nem helyettesíti a sportot.

Üdvözlettel: dr.Rácz Ágnes

Heves szívverés, gyengeség

Tisztelt Doktornő! Néha gyengének érzem magam, és úgy érzem, mintha a szívem ki akarna ugrani a helyéről. A fülemben dobog, nagyon szaporán. Mi válthatja ki ezt? Válaszát előre is köszönöm

Kedves Kérdező!

Esetleges ritmuszavar detektálás céljából kardiológiai vizsgálatot javaslok.

Üdvözlettel: dr.Rácz Ágnes

Magas koleszterin

Tisztelt Doktornő! Magas a koleszterinszintem, de nem tudom miért, pedig nem eszem zsíros ételt. Mi befolyásolhatja még a koleszterinszintemet? Köszönöm válaszát.

Kedves Kérdező!

A koleszterinszint nem csak az étkezési szokásainktól függ, hanem többek között a genetikától valamint a társbetegségektől is. Ezen az oldalon sok hasznos információt találhat ebben a témakörben.

Üdvözlettel: dr.Rácz Ágnes

Légszomj

Tisztelt Doktornő! Az a problémám, hogy állandó légszomjjal küszködöm, és nehéznek érzem a mellkasom. A laborom teljesen rendben, EKG, szív ultrahang is. Mi okozhatja és mit tehetnék? Üdvözlettel: Takács Nóra

Kedves Kérdező!

Mellkasi panaszt és nehézlégzést számos betegség okozhat, azonban ha a szívet vesszük figyelembe, koszorúér betegség is lehet többek között a háttérben. További kardiológiai vizsgálatok javasoltak.

Üdvözlettel: dr.Rácz Ágnes

Erős szívdobogás

Kedves Doktornő! Vannak időszakok, amikor a szívem egy hatalmasat dobban. Ritkán, de elő szokott jönni bizonyos időszakokban. Miért lehet ez?

Kedves Kérdező!

Valószínűleg úgynevezett extrasystole ütései vannak, ezek az ütések előbb érkeznek, mint a normál ritmusnak kellene. Számos oka lehet, mint például ioneltérés (kalium, magnézium), pajzsmirigy probléma, koszorúérbetegség, stressz, dohányzás, fáradtság, serkentő italok és szerek, azonban teljesen egészséges embereknél is előfordulhat.

Üdvözlettel: dr.Rácz Ágnes