Tonhalas saláta
Hozzávalók

A salátához
80 g tonhalkonzerv (olíva- vagy napraforgó olajban)
400 g salátakeverék
0.5 db sárgarépa
0.5 db kígyóuborka
6 db koktélparadicsom
5 szelet toast kenyér (pirított)

Az öntethez

1 kk mustár
1 teáskanál majonéz
10 ml víz
1 csipet bors
só ízlés szerint
1 csipet oregánó
1 gerezd fokhagyma

Elkészítés

A salátát tálba rendezzük, majd vékony szeletekre vágjuk a répát, uborkát. Félbevágjuk a koktélparadicsomokat.

A tonhalkonzervről leöntjük az olajat egy pohárba. Hozzátesszük a mustárt, a majonézt, a fűszereket és az apróra vágott vagy zúzott fokhagymát. Hozzáöntünk 1-2 korty vizet, hogy folyékonyabb állaga legyen, és rá tudjuk önteni a salátát.

Megpirítjuk a kenyérszeleteket, majd a kész salátára rászórjuk a tonhaldarabokat, és meglocsoljuk az öntettel.
Szakács: Bálint Kinga
43 szavazat
<< Vissza a receptekhez