Vegán karácsonyi sütik
Hozzávalók
125 g tejmentes kenhető
125 g porcukor
125 g világosbarna lágy cukor
1 tk őrölt fahéj
½ tk kevert fűszer
125 ml növényi tej
1 tk vanília kivonat
275 g sima liszt
1 tk sütőpor
½ teáskanál szódabikarbóna
100 g héjas pisztácia apróra vágva
75 g szárított áfonya

1. LÉPÉS
A kenőcsöt és a cukrot egy csipet sóval habosra keverjük. Keverjük hozzá a fűszereket, a tejet és a vaníliát, majd forgassuk bele a lisztet, a sütőport és a bicarb-ot, amíg kemény tésztát nem kapunk. Hajtsa bele a pisztáciát és az áfonyát, amíg egyenletesen el nem oszlik, majd hűtse le a tésztát 30 percre.

2. LÉPÉS
Melegítsd elő a sütőt 180C/160C légkeveréses/gázos hőmérsékletre 4. A tésztából kis, diónyi darabokat szedj ki, és formázz golyókat. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük egymástól jó távolságra, majd tenyerünkkel kissé ellapítjuk. 12-14 perc alatt aranybarnára sütjük. Hagyja hűlni a lapon 5 percig, mielőtt rácsra helyezi, hogy teljesen kihűljön. A nyers süti tésztagolyókat legfeljebb három hónapig lefagyaszthatod. 15-18 percig fagyasztva sütjük.
Szakács: Péter Bettina
62 szavazat
<< Vissza a receptekhez