Időjárás

Melegszik a levegő, de kialakulhatnak záporok

 

Csütörtökön nem érkezik továbbra sem semmilyen fronthatás hazánkba, így a napsütéses időszakokban tovább melegszik majd a levegő. Egy-két helyen kialakulhatnak záporok, azonban jelentős mennyiségű csapadék nem várható. A szél mérséklet nyugati lesz.

 

Hajnalban 12, 17 fok várható, míg a hőmérséklet csúcsértéke napközben a 22, 27 fokot fogja majd elérni. Késő estére 16, 22 fokra hűl vissza a levegő.

 

ORVOSMETEROLÓGIA

Csütörtökön nem érvényesül semmilyen fronthatás hazánkban, de a melegre érzékenyek tapasztalhatnak majd kellemetlenséget a nap folyamán. Általános lesz a görcsös fejfájás, a migrének kialakulása. Jelentősen csökken a fizikai és szellemi munkavégző képesség is, fáradtabbak, bágyadtabbak lehetünk az átlagosnál. A napsütés azonban jó hatással lehet a szervezetünkre és a hangulatunkra. Szabadtéri programoknak kedvez az időjárás, azonban érdemes kerülni a zsúfolt tereket a koronavírus elkerülése végett. Továbbra is tartsa be a kormány rendeleteit, viseljen maszkot és ügyeljen a higiéniás előírásokra!

 

KÖZLEKEDÉSMETEROLÓGIA

A közlekedés során befolyásoló tényező lehet a napsütéses és esős idő váltakozása. Vezessen óvatosan! 

Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a igenx.hu Facebook-oldalára, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et.