Egyre több fiatal fertőződik meg koronavírussal

Nő a 40 év alattiak aránya a koronavírus fertőzöttek között.

Nő a 40 év alattiak aránya a koronavírus fertőzöttek között - ez derült ki a Semmelweis Egyetem által végzett elemzésből. A vizsgálat rámutat arra, hogy júliusban a Magyarországon regisztrált fertőzöttek 44 százaléka a 40 év alatti korosztályból került ki. Az esetek jelentős része pedig külföldi utazáshoz volt köthető. A fiatalabbak jellemzően könnyebben átesnek afertőzésen és bár az ő szervezetüket is megviseli a vírus, ritkábban van szükségük kórházi ellátásra.


Egyre nő a negyven év felettiek aránya a koronavírus-fertőzöttek között – ez derült ki a Semmelweis Egyetem által végzett elemzésből.

 

 

Az országos adatokat vizsgálva rámutattak: júliusban a Magyarországon regisztrált fertőzöttek 44 százaléka a negyven év alatti korosztályból került ki. Az esetek jelentős része pedig köthető volt valamilyen külföldi utazáshoz.

 

A fiatal betegek számának növekedése mellett enyhe mértékben emelkedik a koronavírus örökítőanyag mennyisége a szennyvízben – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ. Mint írták: a nemzetközi tapasztalatok szerint a szennyvízben kimutatható koncentrációnövekedés 4-10 nappal előzi meg a tünetes megbetegedések számának növekedését.

 

Napról-napra egyre több a fertőzött, ezért kiemelten fontos az eddig meghozott járványügyi szabályok betartása – erről beszélt a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában a Semmelweis Egyetem rektora. Merkely Béla hangsúlyozta: az eddigi eseteknél ki lehetett mutatni, ki honnan kapta el a vírust, mostanra ez azonban már visszakövethetetlen.

 

Merkely Béla hozzátette: az egyetemek továbbra is működtetik az úgynevezett őrszem funkciót, melynek lényege, hogy szorosan nyomon kövessek a betegek számát és a járvány terjedését.

 

Forrás: HírTv

Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a igenx.hu Facebook-oldalára, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et.