RECEPT
Nyári kompót vanília fagylalttal és mandulával.
Hozzávalók négy személy részére
1 darab körte
1 darab őszibarack
30 dkg eper
1 liter víz
50 dkg barnacukor
8 gombóc vanília fagylalt
4 evőkanál pirított mandula
Elkészítés
Egy edényben keverjük el a vizet a cukorral, majd forraljuk fel, és főzzük 5 percig gyakori kavargatás mellett. A körtét és a barackot szeleteljük cikkekre, az epreket mossuk meg. A gyümölcsöket mártsuk a forró szirupba (körtecikkeket 1 percig, a barackokat és az epreket körülbelül 10-10 másodpercig). A szirupot addig forraljuk, amíg besűrűsödik. Gyümölcskelyhet töltsünk meg rétegesen: alulra 1 gombóc fagylalt, majd1 sor körte, 1 sor barack, 1 sor eper, 1 gombóc fagylalt, és végül szórjuk meg a pirított mandulával. 1 evőkanálnyi szirupot csepegtessünk a mandula tetejére, és azonnal tálaljuk.
Tápérték egy adagban
- Energia: 380 kcal
- Szénhidrát: 55 g
- Fehérje: 4 g
- Zsír: 16 g
Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a igenx.hu Facebook-oldalára, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et.
Facebook
Csatlakozz közösségünkhöz!
Pinterest
Böngéssz tábláink között!
Instagram
Tekintsd meg megosztásainkat!
Videók
Nézd meg videóinkat!