RECEPT

Mazsolás zabsütemény, ami nagyon finom és egészséges.

Hozzávalók 12 darab süteményhez: 

35 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt

4 evőkanál apró szemű zabpehely

2 evőkanál méz

10 dkg mazsola

3 dl tej

6 evőkanál vaj

3 teáskanál szódabikarbóna

Fél teáskanál

tengeri só

 

zabsüti

 

 

Elkészítés:

Keverjük össze a lisztet, a zabpelyhet, a szódabikarbónát, és a tengeri sót egy tálban. A vajat olvasszuk meg, adjuk hozzá a mézet, keverjük jól össze, és öntsük a lisztes keverékhez. Ezután öntsük hozzá a tejet, és a mazsolát, majd gyúrjuk jól össze a tésztát. Lisztezett nyújtódeszkán nyújtsuk körülbelül 2 cm vastagságúra a tésztát, és szaggassunk 4-5 cm-es köröket pogácsa szaggatóval. 200°C-ra előmelegített sütőben süssük a süteményeket körülbelül 10-15 percig, amíg aranybarna lesz a teteje.

 

Tápérték egy adagban (3 darab): 

  • Energia: 194 kcal
  • Szénhidrát: 31 g
  • Fehérje: 4 g
  • Zsír: 6 g

Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a igenx.hu Facebook-oldalára, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et.