RECEPT
Mazsolás zabsütemény, ami nagyon finom és egészséges.
Hozzávalók 12 darab süteményhez:
35 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
4 evőkanál apró szemű zabpehely
2 evőkanál méz
10 dkg mazsola
3 dl tej
6 evőkanál vaj
3 teáskanál szódabikarbóna
Fél teáskanál
tengeri só
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet, a zabpelyhet, a szódabikarbónát, és a tengeri sót egy tálban. A vajat olvasszuk meg, adjuk hozzá a mézet, keverjük jól össze, és öntsük a lisztes keverékhez. Ezután öntsük hozzá a tejet, és a mazsolát, majd gyúrjuk jól össze a tésztát. Lisztezett nyújtódeszkán nyújtsuk körülbelül 2 cm vastagságúra a tésztát, és szaggassunk 4-5 cm-es köröket pogácsa szaggatóval. 200°C-ra előmelegített sütőben süssük a süteményeket körülbelül 10-15 percig, amíg aranybarna lesz a teteje.
Tápérték egy adagban (3 darab):
- Energia: 194 kcal
- Szénhidrát: 31 g
- Fehérje: 4 g
- Zsír: 6 g
Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a igenx.hu Facebook-oldalára, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et.
Facebook
Csatlakozz közösségünkhöz!
Pinterest
Böngéssz tábláink között!
Instagram
Tekintsd meg megosztásainkat!
Videók
Nézd meg videóinkat!