RECEPT

Zöldséges csontleves sajttal bolondítva.

Hozzávalók négy személy részére: 

200 g csont

160 g sárgarépa

120 g petrezselyemgyökér

80 g zeller

40 g karalábé

1 fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

60 g reszelt sajt

4-6 szem egész bors

Tengeri só

 

 

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, csíkokra szeleteljük, és a bő víznél megmosott csonttal együtt egy lábasban feltesszük főni. Sózzuk, beledobjuk a megtisztított, de egészben hagyott vöröshagymát, fokhagymát, és a borsot, majd fedő alatt lassú tűzőn puhára főzzük a zöldségeket. Ha megfőtt a leves, leszűrjük, és tányérokba szedve, reszelt sajttal és zöldségekkel együtt tálaljuk.

Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a igenx.hu Facebook-oldalára, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et.