RECEPT

Friss, egészséges, finom: nyári zöldségsaláta.

Hozzávalók négy személy részére: 

200 g fejes saláta

1,5 csomag újhagyma

200 g karalábé

120 g uborka

1 teáskanálnyi snidling

200 g sárgarépa

2 teáskanálnyi ecet

1 teáskanálnyi gyümölcscukor

4 csepp lenmagolaj

Tengeri só 

 

recept5

 

 

Elkészítés:

A saláta és az újhagyma külső leveleit eltávolítjuk, majd folyó vízben alaposan lemossuk a többi zöldségfélével együtt. A sárgarépát, az uborkát, és a karalábét megpucoljuk, és zöldségreszelőn lereszeljük. Majd hozzáadjuk a karikákra szeletelt hagymát, a csíkozott salátát, és besózzuk. Jól elkeverjük, és állni hagyjuk 20-25 percig. Amikor levet ereszt, hozzáadjuk a megmosott és apróra szeletelt snidlinget, a cukorral, az ecettel és az olajjal ízesítjük, majd ízlés szerint felöntjük vízzel. Tálalásig hűtőszekrényben tartjuk.

 

Tápérték egy adagban:

  • Energia: 68,5 kcal
  • Szénhidrát: 13,5 g
  • Fehérje 2,5 g
  • Zsír: 0,5 g

Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a igenx.hu Facebook-oldalára, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et.