RECEPT
Friss, egészséges, finom: nyári zöldségsaláta.
Hozzávalók négy személy részére:
200 g fejes saláta
1,5 csomag újhagyma
200 g karalábé
120 g uborka
1 teáskanálnyi snidling
200 g sárgarépa
2 teáskanálnyi ecet
1 teáskanálnyi gyümölcscukor
4 csepp lenmagolaj
Tengeri só
Elkészítés:
A saláta és az újhagyma külső leveleit eltávolítjuk, majd folyó vízben alaposan lemossuk a többi zöldségfélével együtt. A sárgarépát, az uborkát, és a karalábét megpucoljuk, és zöldségreszelőn lereszeljük. Majd hozzáadjuk a karikákra szeletelt hagymát, a csíkozott salátát, és besózzuk. Jól elkeverjük, és állni hagyjuk 20-25 percig. Amikor levet ereszt, hozzáadjuk a megmosott és apróra szeletelt snidlinget, a cukorral, az ecettel és az olajjal ízesítjük, majd ízlés szerint felöntjük vízzel. Tálalásig hűtőszekrényben tartjuk.
Tápérték egy adagban:
- Energia: 68,5 kcal
- Szénhidrát: 13,5 g
- Fehérje 2,5 g
- Zsír: 0,5 g
Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a igenx.hu Facebook-oldalára, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et.
Facebook
Csatlakozz közösségünkhöz!
Pinterest
Böngéssz tábláink között!
Instagram
Tekintsd meg megosztásainkat!
Videók
Nézd meg videóinkat!