RECEPT
Rakott burgonya újragondolva, hallal megbolondítva.
Hozzávalók négy személy részére
800 g burgonya
350 g tonhal
20 g vöröshagyma
120 g zöldpaprika
80 g paradicsom
100 ml zsírszegény tej
80 g zsírszegény tejföl
3 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál fokhagymapép
1 teáskanál fűszerpaprika
Őrölt bors
Tengeri só
Elkészítés
A burgonyák héját alaposan megtisztítjuk, majd forrásban lévő vízbe tesszük, és héjában kifőzzük őket. Ha megpuhultak, meghámozzuk, és egyenlő vastagságú karikákra szeleteljük őket. A tonhalat megmossuk, fűszerezzük a sóval, borssal, fűszerpaprikával és fokhagymapéppel, és egy teflonserpenyőben megpirítjuk mindkét oldalát, amíg rózsaszínű lesz. A paprikából, a paradicsomból és a vöröshagymából lecsót készítünk. A tejet a tejföllel összekeverjük, és óvatosan felmelegítjük. Egy hőálló tálat kikenünk az olajjal, az aljára rétegezzük a burgonya felét egy sor vastagságúra, rátesszük a halszeleteket, megsózzuk, majd a maradék burgonyával befedjük. A tetejét sózzuk, rátesszük a paprikából, paradicsomból és vöröshagymából készített lecsót, meglocsoljuk a tejes tejföllel, és 200°C-ra előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Tápérték egy adagban
- Energia: 371 kcal
- Szénhidrát: 45 g
- Fehérje: 23 g
- Zsír: 11 g
Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a igenx.hu Facebook-oldalára, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et.
Facebook
Csatlakozz közösségünkhöz!
Pinterest
Böngéssz tábláink között!
Instagram
Tekintsd meg megosztásainkat!
Videók
Nézd meg videóinkat!