RECEPT

Rakott burgonya újragondolva, hallal megbolondítva.

Hozzávalók négy személy részére

800 g burgonya

350 g tonhal

20 g vöröshagyma

120 g zöldpaprika

80 g paradicsom

100 ml zsírszegény tej

80 g zsírszegény tejföl

3 evőkanál olívaolaj

1 teáskanál fokhagymapép

1 teáskanál fűszerpaprika

Őrölt bors

Tengeri só

 

 

1

 

 

Elkészítés

A burgonyák héját alaposan megtisztítjuk, majd forrásban lévő vízbe tesszük, és héjában kifőzzük őket. Ha megpuhultak, meghámozzuk, és egyenlő vastagságú karikákra szeleteljük őket. A tonhalat megmossuk, fűszerezzük a sóval, borssal, fűszerpaprikával és fokhagymapéppel, és egy teflonserpenyőben megpirítjuk mindkét oldalát, amíg rózsaszínű lesz. A paprikából, a paradicsomból és a vöröshagymából lecsót készítünk. A tejet a tejföllel összekeverjük, és óvatosan felmelegítjük. Egy hőálló tálat kikenünk az olajjal, az aljára rétegezzük a burgonya felét egy sor vastagságúra, rátesszük a halszeleteket, megsózzuk, majd a maradék burgonyával befedjük. A tetejét sózzuk, rátesszük a paprikából, paradicsomból és vöröshagymából készített lecsót, meglocsoljuk a tejes tejföllel, és 200°C-ra előmelegített sütőben pirosra sütjük.

 

Tápérték egy adagban

  • Energia: 371 kcal
  • Szénhidrát: 45 g
  • Fehérje: 23 g
  • Zsír: 11 g

 

Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a igenx.hu Facebook-oldalára, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et.