Recept
Finom köret, ami nem hízlal és akár cukorbeteg is fogyaszhatják!
Az élénk színű, fűszeres, selymes édesburgonya-püré nagyon ízletes és különleges köret. Remek alternatívája lehet a hagyományos krumplipürének.
Ha krumpli helyett édesburgonyát eszel a húsok mellé, garantáltan nem fogsz hízni. Ezt még cukorbetegek is fogyaszthatják. A rendkívül egészséges édesburgonya akár ünnepi fogások mellé is kiváló. Pulykához, halhoz, csirkéhez illik leginkább. Fűszerezve, selymesen senkinek sem fog csalódást okozni. A dió még jobban kiemeli karakteres ízét.
Édesburgonya-püré dióval
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg édesburgonya
1 dl tej
1 dl tejszín
2 teáskanál vaj
1 teáskanál olívaolaj
1 teáskanál
só
1 gerezd fokhagyma
1 késhegynyi szerecsendióbors
dió
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 20 perc
Elkészítés:
Az édesburgonyát pucold meg, vágd fel kisebb darabokra, és önts rá valamivel több vizet, mint amennyi ellepi. Főzd meg közepes lángon körülbelül 18-20 perc alatt. Amikor jó puha, vedd le a tűzről, és még melegen törd össze krumplinyomóval.
Fokozatosan öntsd hozzá a tejet, a tejszínt, az olívaolajat, add hozzá a vajat, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, zúzott fokhagymával, majd krémesítsd botmixerrel. Tálaláskor szórd meg diódarabkákkal. Még finomabb lesz, ha előtte egy kicsit meg is pirítod.
Forrás:
Femina.hu
Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a igenx.hu Facebook-oldalára, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et.
Facebook
Csatlakozz közösségünkhöz!
Pinterest
Böngéssz tábláink között!
Instagram
Tekintsd meg megosztásainkat!
Videók
Nézd meg videóinkat!