Recept
Fűszeres, parmezános sült répa, amely kiválóan helyettesítheti a burgonyát vagy a rizst is!
Ha diétázol, vagy unod a krumplit és a rizst, újíts egy kicsit: a sült répa legalább olyan jó köret, és még egészséges is. Fűszerekkel megbolondítva különösen ízletes, a répa a sütőben megkaramellizálódik, tehát még édesebb lesz. Kínálhatod húsok mellé, de parmezánnal megszórva, mártogatósként egészséges nassként is számításba jöhet.
Parmezános sült répa
Hozzávalók:
- 60 dkg sárgarépa
- 5 dkg parmezán
- 2 dkg fokhagyma
- 0.5 dl olívaolaj
- 1 teáskanál oregánó
- 1 teáskanál bazsalikom
- só
- bors
Elkészítés:
A sárgarépát pucold meg, vágd körülbelül egy-két centi vastag csíkokra, és rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. Egy tálban keverd össze az olívaolajat sóval, borssal, zúzott fokhagymával és zöldfűszerekkel, majd locsold meg vele a répákat. Figyelj, hogy mindenhova jusson a fűszeres olajból.
Szórd meg parmezánnal, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 35-40 perc alatt.
Forrás: Femina
Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a igenx.hu Facebook-oldalára, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et.
Facebook
Csatlakozz közösségünkhöz!
Pinterest
Böngéssz tábláink között!
Instagram
Tekintsd meg megosztásainkat!
Videók
Nézd meg videóinkat!