Rosszul hordjuk a maszkot

Hiába kötelező, aki maszkban megy boltba, az is szinte biztosan rosszul hordja.

Van, ahol azzal védekeznek a boltosok, hogy nem kapnak levegőt. Holott kötelező a védőeszköz használata mindenkinek, aki elmúlt már hat éves.

 

Egyre kevesebben hordanak maszkot az üzletekben – számol be az RTL Híradó. Számos boltot végigjárva azt tapasztalták, a legtöbben ha vesznek is maszkot, azt rosszul hordják: az orrukra nem húzzák fel, vagy egyenesen az álluk alá tolják le azt. A Híradó szerint vidéken még jobb a helyzet, mint Budapesten.

 

Egy fővárosi bioboltban például azt mondták a Híradó munkatársának, hogy azért nem vesznek maszkot, mert "megfulladnak benne". Hozzátették: "Inkább az immunerősítő teákat ittuk, mint a maszkot vettük fel."

 

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora szerint ugyanakkor még ha Magyarországon pillanatnyilag kevesebb is a fertőzött, mint a környező országokban, továbbra is ugyanúgy védekezni kell. Szerinte maszkot már csak azért is kellene mindenkinek hordania, hogy ne romoljon a járványhelyzet Magyarországon.

 

Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára pedig azt nyilatkozta: "A maszk viselése továbbra is kötelező az üzletekben mindenkinek, aki elmúlt már hat éves – a dolgozóknak és a vásárlóknak is."

 

 

Forrás: hvg.hu

Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a igenx.hu Facebook-oldalára, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et.