Céklás, Almás Fetás Saláta
Összetevők:
2 alma
2 cékla
2-3 evőkanál torma (frissen reszelt vagy üveges)
50 g dió
100 g feta sajt
maroknyi bébispenót

Nagyon ízletes saláta, tele vitaminokkal, céklával, almával és tormával, feta sajttal és ropogós dióval kiegészítve. Ez az egészséges cékla, alma és feta saláta mindenképpen megér egy próbát, legyen szó akár könnyű vacsoráról, de akár húsételek mellé köretként is megállja a helyét.

Javaslom, hogy ezt az egyszerű céklás, almás salátát fetával, készítsd el például karácsonyi vagy húsvéti időszakban, és tervezhetsz vele akár egészséges előételként, vagy egészséges köretként is, húsok mellé. Tálalhatod a salátát például spenótlevélen. Ne felejtsd el, hogy a céklát hámozatlanul főzd, így több tápanyag marad benne.

A céklasaláta tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, valamint fehérjékkel és egészséges zsírokkal, így még a saláta kisebb adagja is jól laktat. Emellett minden sport kedvelőnek ajánlom figyelmébe, mivel bebizonyosodott, hogy a cékla hozzájárul a sportteljesítmény fokozásához, és csökkenti a vérnyomást is. A magas rosttartalomnak köszönhetően a saláta elősegíti az emésztést.

Mindenképp próbáld ki ezt az egészséges céklás almás salátát, biztos vagyok benne, hogy szeretni fogod te is a cékla és az alma kombinációját a feta sajttal és ropogós dióval. A legjobb ízhatás érdekében tedd hűtőbe fogyasztás előtt, hogy az ízek összeérjenek.
Szakács: Fehér Emőke
55 szavazat
<< Vissza a receptekhez