Fahéjas mazsolás zabsütemény
Hozzávalók

1 bögre zabpehely (1 dl)
1 bögre zabpehelyliszt (1 dl)
0.5 dl rizstej
3 ek méz
1 ek kókuszzsír
0.5 csomag sütőpor
1 teáskanál fahéj
1 kávéskanál gyömbérpor
3 dkg vörösáfonya (vagy bármilyen más aszalt gyümölcs)

Elkészítés

A hozzávalókat kézzel összekeverjük, majd hagyjuk állni kb. 20 percet. Így a zabpehely magába szívja a nedvességet, és utána nem lesz olyan ragacsos a tészta.
Nedves kézzel kis golyókat formálunk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és a kezünkkel kb. 0,5 cm vastagságúra ellapogatjuk.
Előmelegített sütőben, 170 fokon 10-15 perc alatt készre sütjük. Sütőtől függ, nekem kellett a 15 perc.
Amikor kivesszük, még nagyon puhának tűnik, de ahogy hűl, úgy szilárdul. Nem lesz teljesen ropogós, ez inkább egy puhább fajta keksz.
Szakács: Antal Cintia
44 szavazat
<< Vissza a receptekhez