Töltött gomba gazdagon
HOZZÁVALÓK:
0 g üvegesre vágott, sült édes piros paprika
50 g kockára vágott kimagozott zöld olajbogyó
30 g reszelt sajt
2 újhagyma, felkockázva
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
1/2 teáskanál só
1/4 teáskanál frissen őrölt fekete bors
450 g fehér gomba, megtisztítva és kiszárítva
10 g apróra vágott friss bazsalikomlevél

ELKÉSZÍTÉS:
Melegítse elő a sütőt 200°C-ra/6 -os gázjelzés

Egy közepes tálban keverje össze a pirított pirospaprikát, olívabogyót, sajtot, újhagymát, olívaolajat, sót és borsot.

Zsírpapírral bélelt tepsibe helyezzük a gombát, üreges felével felfelé. A tölteléket kanalazzuk a gombák üregébe. Süssük, amíg a gomba megpuhul, körülbelül 20 percig.

Tegye át a gombát egy tálra, szórja meg apróra vágott bazsalikommal, és tálalja.
Szakács: Kovács Patricia
95 szavazat
<< Vissza a receptekhez