Vargányával megbolondított rizottó
HOZZÁVALÓK
20 g sótlan vaj
1/2 hagyma, apróra vágva
1 gerezd fokhagyma, összetörve
500 ml csirke alaplé
100 g rizottó rizs
50 ml fehérbor
2 evőkanál olívaolaj
100g vegyes erdei gomba megtisztítva, megmosva
1 evőkanál mascarpone sajt
1 púpozott evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
1 evőkanál apróra vágott friss lapos petrezselyem
1/2 citrom levében
Frissen őrölt fekete bors

ELKÉSZÍTÉS
Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben, adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, fedjük le, és főzzük 5 percig. Öntsük a csirkehúslevet egy külön serpenyőbe, és forraljuk fel.

Adjuk hozzá a rizst a hagymához, és kenjük meg a vajjal. Hozzáadjuk a fehérbort, felforraljuk és 2 percig csökkentjük. Annyi forró alaplevet öntsünk hozzá, hogy ellepje a rizst.

Egy külön serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, és süssük a gombát 3 perc alatt aranybarnára. Fűszerezzük és a rizshez adjuk. Főzzük a rizst és a gombát 10 percig, adjunk hozzá még egy kis alaplevet, miután az előző adagot felszívta a rizs.

Amikor a rizs megpuhult, de még mindig enyhén csíp, hozzáadjuk a mascarponét, a parmezánt, a petrezselymet és a citromlevet
Szakács: PÁSZTOR ANNA
39 szavazat
<< Vissza a receptekhez