Sütés Nélküli Kókuszos Csokis Desszert
Összetevők
A sütemény alaphoz:
1,5 bögre zabpehely
1,5 bögre kókuszreszelék
1 bögre datolya, legalább 30 percre meleg vízbe áztatva
3 evőkanál kakaópor
3 evőkanál víz
1 banán
A töltelékhez:
3,5 bögre nagyobb szemű kókuszreszelék
2 evőkanál kókuszolaj
2 evőkanál víz
3 evőkanál méz
A csokoládé bevonathoz:
40 g étcsoki
1 teáskanál kókuszolaj

Szereted a kókuszt? Akkor ne habozz kipbóbálni ezt az egyszerű sütés nélküli, lisztmentes kókuszos csokis desszertet. Jól el fog telíteni, kap a szervezeted egy jó adag egészséges zsírt, és egész biztos, hogy elmulasztja az édesség utáni vágyadat is. A csokoládés kombináció pedig garantáltan téged is le fog venni a lábadról. Kitűnő választás reggelire, vagy desszertként a nap bármely szakában. Ráadásul az elkészítése nem lesz több 15 percnél.

Amire mindenképp szükséged lesz, az egy jó minőségű konyhai robotgép , aminek segítségével elkészíthetjük majd mind a sütemény alapot, mind a kókuszos tölteléket. A süti tészta pár perc alatt összedobható, és ugyanez igaz a töltelékre is. Mindkét elemet rétegeznünk kell majd, és hűtőben kell tartanunk, amíg megszilárdulnak. A végeredmény pedig egy isteni kókuszos-csokis sütemény lesz, ami telis tele van egészséges összetevőkkel. Az ilyen típusú desszertekhez legjobb, ha durvára reszelt kókuszt használsz, mert ha a finomra reszelt változattal dolgozol, nagy valószínűséggel morzsálódni fog a tölteléked.

Ez az egészséges, sütés nélküli kókuszos csokis desszert tojásmentes, és a zabnak ill. a kókusznak (jó sok kókusznak) köszönhetően lisztmentes is egyben. Elkészítheted a vegán verzióját is, ha a mézet más édesítővel helyettesíted, például juhar- vagy agavesziruppal.
Szakács: Balog Gréta
286 szavazat
<< Vissza a receptekhez