Ünnepi töltöttpaprika
Hozzávalók
1/2 csésze rizs
2 evőkanál. extra szűz olívaolaj
1 közepes hagyma, apróra vágva
2 evőkanál. paradicsom szósz
3 gerezd fokhagyma, darált
45 dkg darált marhahús
2 db kockára vágott paradicsomot

Frissen őrölt fekete bors
6 db kaliforniai paprika
Frissen vágott petrezselyem, díszítéshez

elkészítés
A sütőt előmelegítjük 400°-ra. Egy kis serpenyőben készítse el a rizst a csomagoláson található utasítások szerint. Egy nagy serpenyőben közepes lángon hevítsünk olajat. Főzzük a hagymát puhára, körülbelül 5 percig. Keverjük hozzá a paradicsompürét és a fokhagymát, és főzzük illatosra, körülbelül 1 percig. Hozzáadjuk a darált marhahúst, és fakanállal feltörve főzzük 6 percig, amíg már nem lesz rózsaszín. Lecsepegtetjük a zsírt.
Tegye vissza a marhahús keveréket a serpenyőbe, majd keverje hozzá a főtt rizst és a kockára vágott paradicsomot. Oregánóval, sóval, borssal ízesítjük. Hagyja párolni, amíg a folyadék kissé el nem csökken, körülbelül 5 percig.
Helyezze a paprikát vágott oldalukkal felfelé egy tepsibe, és csepegtesse meg olajjal. Mindegyik paprikába kanalazzuk a marhahús keveréket, és fedjük le a tepsit alufóliával.
Süssük, amíg a paprika megpuhul, körülbelül 35 percig. Fedjük le és süssük addig, amíg a sajt habos lesz, még 10 percig.
Tálalás előtt petrezselyemmel díszítjük.
Szakács: Márfi Éva
35 szavazat
<< Vissza a receptekhez